(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
Bramborové pirožky
Potřebné ingredience
400g vařených oloupaných brambor, 250g polohrubé mouky, 100g másla, 300g uzeného kuřecího masa (klidně i obyčejný gothaj), sůl, kmín, 1-2 bílky na potření
Postup přípravy
Brambory nastrouháme, přidáme sůl, mouku, máslo a vypracujeme těsto, které vyválíme na asi 4 mm silný plát. Vykrajujeme čtverce 10x10 cm, do středu dáme umleté nebo na jemno nakrájené kuřecí maso a přehneme do trojúhelníku. Pirohy potřeme bílkem, okmínujeme a pečeme asi 20 minut dozlatova ve vyhřáté troubě na 200°C.
Přeji dobrou chuť! Pirohy jsou dobré i studené.
Přeji dobrou chuť! Pirohy jsou dobré i studené.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
20. 9. 2016, 9:02
nese v lese
(upraveno)
17. 1. 2014, 9:03
Teď ráno jsem upekla a jsou výborný, jen jsem dala náplň uzené nadrobno nakrájené maso. Mňam
Ziza82
(upraveno)
23. 1. 2014, 19:16
@nese v lese
To jsem moc ráda!
novackova
(upraveno)
17. 1. 2014, 7:07
Ziza82
(upraveno)
23. 1. 2014, 19:16
@novackova